Déli Körvasút környezetrendezése

Az elmúlt 100 év egyik legösszetettebb budapesti vasúti beruházása a Déli körvasút bővítése, amely elengedhetetlen az elővárosi forgalom fenntartható fejlesztése érdekében. A Budapest Fejlesztési Központ célja, hogy a beruházással érintett területek kerékpáros-gyalogos zöldfolyosóként újuljanak meg, melynek megtervezésében az Újbudai Önkormányzat által is szorgalmazott módon a kerületi lakosok is részt vehetnek. Ezért most közös gondolkodás indul, melyben
"
az első lépés a 2020. november 30-ig kitölthető kérdőív,
ami segít felmérni az igényeket és ötleteket.
Töltse ki a kérdőívet, és csatlakozzon a későbbi programokhoz is! Látogasson el a projekt honlapjára, a www.delikorvasut.hu -ra!

HELY
Déli Körvasút melletti terület a Budaörsi úttól a Dunáig
2020/12/21 - 20:31

Ez a projekt tipikus példája az öncélú pénz-kidobásnak. Közben a károk és hátrányok tagadása és leminősítése folyik. A jelenlegi személyforgalom a vonalon szinte nulla. A személyforgalom bonyolítására több alternatíva is van amit jelenleg is használnak: 4. metró, 2. metró, 1. villamos, 49. villamos stb. Teherforgalommal pedig a fővárost tovább terhelni mind városfejlesztési, mind közlekedés-politikai szempontból hátrányos káros. Erre van terv a V0 projekt keretében. A vágánybővítés mind a környezet védelme, mind az itt lakók védelme szempontjából helyrehozhatatlan károkat okoz. A projekt-fanok a problémát elmismásoló/bagatellizáló magyarázatai valótlanok és csúsztatások sorozatát adják. A hatástanulmány jelenleg per alatt áll. A beruházók részéről azonban ezt nem akarják tudomásul venni, a hatalommal a hátuk mögött a szokásos módon minden nekik hasznos tervet át akarnak verni, közösségi hatásaitól függetlenül.