Milyen lett a II. János Pál pápa tér?

Az egykori Köztársaság téri park sokat változott az elmúlt évtizedben. Többek között a M4 metróállomás kialakításakor, a TÉR_KÖZ 2013 pályázat eredményeként és a Budapest Sportfőváros 2019 program keretei között nagyobb fejlesztések történtek a parkban.
A Főkert által fenntartott zöldterület mostanra valódi sokcélú szabadidőparkként működhet - de vajon valóban be tudja tölteni ezt a szerepét?
"
Hogyan látják a parkhasználók az egyes funkciókat? Van, amivel még jobbá lehetne tenni a parkot?

A Fővárosi Önkormányzat 2020-ban ezekre a kérdésekre keresi a választ a II. János Pál pápa téren.

A kérdőív kitöltésének nincs előre megadott határideje, de az első részletes riportot a május 15-i állapot alapján fogjuk elkészíteni a Fővárosi Önkormányzat számára. Kitölteni ezután is lehet, így - értelem szerint - az automata eredményösszesítés is folyamatosan frissül.

HELY
Budapest VIII., II. János Pál pápa tér
(20 értékelés)
Értékelem a projektötletet

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2020/04/28 - 08:43

Hogy lehetséges, hogy Budapesten egy olyan emberről legyen közterület elnevezve, aki az általa irányított szervezetben megtűrte a pedolfíliát, az áldozatok megfenyegetését, a papok áthelyezését a felelősségre vonás helyett?

Válasz

2020/04/28 - 14:29

Miért van Magyarországon park elnevezve egy olyan emberről, aki a katolikus papok világszerte elkövetett pedofil rémtetetteit aktívan szőnyeg alá söpörte, ezáltal több tízezer áldozatot fosztott meg az igazságszolgáltatástól, és újabb gyerekeket tett ki erőszaknak? Továbbá miért kell teret elnevezni Európa egyetlen olyan országának diktátoráról, ahol teokrácia van és a nőknek nincs szavazati joguk?

Válasz

2020/04/30 - 15:54

Miért nevezünk el parkot egyházvezetőről? Pláne olyanról, aki megtűrte, hogy pedofil papok gyerekek tízezreinek életét tegyék tönkre?

Válasz

2020/05/05 - 23:02

Milyen jó, hogy olyan emberről lett elnevezve, aki a gyilkosának megbocsájtott! Itt ezen a téren a kommunisták kínoztak és gyilkoltak, őket meg a forradalmárok mészárolták le. Tanuljuk meg II. János Pál pápától a megbocsájtást és a kiengesztelődést, hogy mégha más véleményen is vagyunk, de a másik tiszteletében egységre és békére jussunk!

Válasz

2020/05/06 - 14:42

A Köztársaság-tér név megmaradhatott volna! II.Pál pápának járt volna egy új hely!

Válasz

2020/05/06 - 14:43

Hiányzik a metro kijárat a Baleseti Kórháznál.

Válasz

2020/08/17 - 11:23

Szép lett a volna tér a felújítás után, azonban a sok fentrengő, kötözködő, részeg hajléktalan élvezhetetlenné teszi a teret. A közterület felügyelet igazán elzavarhatná őket.

Válasz

2020/08/25 - 21:16

Balkáni állapotok a parkban. Sem a kerület sem a főváros nem foglalkozik a rend fenntartásával. Hiába vannak elhelyezve a toitoi-ok nem lehet úgy kimennia parkba, hogy egy félóra alatt legalább 4 dolgát végző embert ne lásson a látogató, ezek kis és nagy dolgok. A padok tele alkoholizáló emberekkel, főként a metró kijáratánál. Állandó a hözöngés az ordibálás. A beteg hajléktalan emberek egész napra ki vannak csapva az ellátó helyekről igy a parkban élik mindennapjaikat. Van aki a medencében mossa üszkös lábát, majd másnap egy nő strandnak nézve a medencét megfürdik benne, van aki hánytatja magát a padon. A rovar hotel mellett ruha és szemét kupacok a padokon. Ezek a napi élmények a parkban..Méltatlan állapotok a Csarnoknegyed egyetlen zöld és legértékesebb területén, ahol az ott lakók lazithatnának, sportolhatnának, de sokan nem tudnak oda jó érzéssel kimenni. A Fókert csodás munkát végez, viszont az összes többi fenntartó hatóság mostohán kezeli ezt a parkot. A józsefvárosiak nem érdemlik meg ugyanazt a bánásmódot mint bármelyik budai park?

Válasz