Új Duna-híd

Új híd épülhet a Duna fölött Újbuda és Ferencváros között, a Csepel-szigeten keresztül. A budapesti belvárost tehermentesítő híd a közvetlen környezetére is nagy hatással lesz - a Budapest Fejlesztési Központ ezért az úthálózat tervezése során szeretné megismerni az érintettek véleményét.
"
Véleményezze a hídépítés első ütemét szeptember 29-ig!
Ez a kérdőív az első szakaszról, azaz a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó nyomvonal előzetes terveiről szól, melyről a www.ujdunahid.hu oldalon olvashat bővebben. A projekt második üteméről - a pesti oldali folytatás nyomvonaláról - a későbbiekben átfogó párbeszédet indít a Budapest Fejlesztési Központ.

HELY
A 11. kerületi Fehérvári út és a 9. kerületi Illatos út között
(37 értékelés)
Értékelem a projektötletet

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2020/09/15 - 18:48

A híd megépítése jó ötlet, azonban a budai oldalon 3 villamosmegálló felesleges. 300 méterenként villamosmegálló?! Vicc kategória. Bőven elég lenne a Fehérvári és a Budafoki útnál egy-egy. Már csak azért is, mert a Szerémi kereszteződésénél nincs más tömegközlekedési eszköz, amire át lehetne szállni. Akkor meg minek? Szintén probléma a budai oldalon a tervezett iroda- és lakónegyedek. Miért kell mindenhova felhúzni egy újabb irodaépületet? Főleg most, mikor a cégek kezdenek átállni a távmunkára fokozatosan? Felesleges és pazarló beruházás. Lakónegyed dettó. Rengeteg elhanyagolt, lepusztult lakóépület van, amit fel lehetne újítani vagy a helyén(!) felhúzni egy újat. A megépülő lakónegyedekkel a forgalom is jelentősen növekedni fog (akik nem biztos, hogy az új hidat fogják használni). Logikátlan, és épp a célnak tesz keresztbe: tehermentesítés. Bár nem a projekthez tartozik, de a pesti oldalon pedig a diákváros a felesleges. Nincs olyan hallgató, aki az egyetem/főiskola közelében lévő kollégium vagy lakás helyett a semmi közepén felépülő betondzsungelt választaná. Ennek mi értelme? Persze tudom a választ, hisz pörgetni kell az építőipart, ami egyeseknek nagy bevételt hoz... Felesleges, átgondolatlan és pazarló beruházások. A híddal egyetértek, a szomszédságába tervezett fejlesztésekkel nem.

Válasz

2023/01/23 - 17:10

Szerintem is rendben van.

Válasz